• Vrátenie poplatkov

          • Milí rodičia. Vo svetle posledných informácií sme zrušili všetky podujatia, ktoré boli pripravené na tento školský rok. Pripravíme všetky €, ktoré ste uhradili, a prostredníctvom triednych učiteľov Vám dáme vedieť, kedy si ich budete môcť prísť prevziať (exkurzia, English Week, knihy), tiež dopravné, škola v prírode a ŠKD tým, ktorým nemáme možnosť poslať € na účet. Tiež si budete môcť zobrať veci zo skriniek. Prosíme o strpenie, budeme sa to snažiť urobiť čo najskôr a čo najbezpečnejším spôsobom. Deti nám chýbajú, ale veríme, že zdravie je momentálne na prvom mieste. Spolu to dáme!!! 

          • Dopravné za február

          • Dopravné za mesiac február sa vypláca na sekretariáte školy v pondelok 6.4. od 8:00 do 12:00. Zároveň si môžete prevziať objednané knihy. Prosíme o dodržanie hygienických opatrení. Ďakujeme. 😷

          • Deň učiteľov

          • Pri príležitosti Dňa učiteľov ďakujem svojim kolegom, že

            namiesto  kvetov k sviatku aj dnes prijímajú nové výzvy,

            namiesto pochybností o sebe sa prispôsobili novej realite,

            namiesto výhovoriek hľadajú nové spôsoby vyučovania na diaľku,

            namiesto dlhoročných istôt čelia neistote termínu návratu do práce,

            namiesto štandardných foriem a metód kreatívne využívajú tie neštandardné,

            namiesto horekovania nad situáciou aktivizujú a povzbudzujú žiakov.

            Som hrdá na svoje kolegyne a kolegov, ako zvládali skĺbiť pracovný život so súkromným, starať sa o žiakov, svoje deti, rodičov, živo sa zaujímať o aktuálnu situáciu, nezabudnúť na pritom seba.

            Vo svojom aj ich mene ďakujem za porozumenie, slová vďaky, podporu.

            Verím, že to, čo teraz prežívame, prináša aj pozitíva a čoskoro budú dni školy bez školy za nami.

            Slnkom naplnený Deň učiteľov želám.

            Spolu to zvládneme!

            Vaša riaditeľka

             

          • Preplatky za stravu

          • OZNAM

            Vedúca jedálne Katolíckej spojenej školy F. Fegyvernekiho žiada rodičov žiakov 1.stupňa, ktorí platili stravné poštovou poukážkou, o zaslanie čísla bankového účtu v tvare IBAN na adresu jedálne sjkatolickasahy@gmail.com kvôli vráteniu preplatkov za stravu žiakov.

          • Namaľuj dúhu!

          • Školský klub pri Základnej škole Ldislava Balleka vyzýva!!!

            Spôsobov, ako poraziť koronavírus, je niekoľko. Od ochranných rúšok, izolácie doma, až po dodržiavanie ostatných opatrení. V týchto dňoch si však všetci akosi viac uvedomujeme, aké dôležité je naše vzájomné porozumenie, súdržnosť v rodine, láska a duševné zdravie. <3 Jednou z aktivít, ktoré nám symbolicky pomáhajú poraziť vírus, je namaľovať symbol DÚHY. Výzva prebieha tak, že spoločne maľujeme dúhu, ktorú ako symbol nalepujeme do okien svojich domovov pre okoloidúcich. Je to symbol, že sme doma a chceme tak poraziť koronavírus. Je to krásna myšlienka, ktorá nesie v sebe veľkú symboliku. Dúha je symbolom nádeje, pripomína nám, že po každej búrke vyjde slnko. #LetsAllBeWell

            Postup:1. Namaľuj obrázok dúhy (na papier alebo plátno).2. Doplň ho o vlastný odkaz a o slová výzvy: "Všetko je v poriadku".3. Namaľovaný obrázok nalep na vaše okná, alebo zaves na svoju bránu či dvere tak, aby to videli okoloidúci Vyčar im úsmev na tvári a pokoj v duši. Svoje dielko odfotografuj a podeľ sa s nami oň v príspevku.Odmenou Ti bude dobrý pocit vo srdiečku i v okolí.

            Fotografie zverejnite na fb alebo posielajte svojim vychovávateľkám a vychovávateľovi. Vaše fotografie zverejníme aj na spoločnej stránke výzvy "Prinesme do našich miest farby NÁDEJE".

          • Svetový deň Downovho syndrómu

          • PONOŽKOVÁ VÝZVA Milí Ballekáči, ak sa chcete zapojiť do tejto výzvy na podporu ľudí s Downovým syndrómom, pošlite svoju fotografiu, na ktorej máte obuté 2 rozličné ponožky - na fb, messenger, mailom. Fotečky potom naraz zverejníme. :-)

            #PonozkovaVyzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky.

            Výzva je určená všetkým, ktorí chcú prejaviť solidaritu a podporiť ľudí s Downovým syndrómom a ich rodiny. Zároveň rozširuje povedomie o tom, že ľudská individualita robí tento svet krajším, pestrejším, zaujímavejším a inšpirujúcim.Rozdielne ponožky sa stali symbolom Svetového dňa Downovho syndrómu, pretože chromozóm má tvar ponožky.

            Dátum 21. 3. je tiež symbolický, lebo ľudia s Downovým syndrómom majú o jeden 21. chromozóm naviac. Majú tri namiesto dvoch. Genetická porucha sa odborne nazýva trizómia 21. chromozómu.

            Hoci majú niečo navyše, nevyvyšujú sa!Čo by sa stalo, keby ľudia s Downovým syndrómom vládli svetu?– Náklonnosť, objatia a starostlivosť o iných by boli na dennom poriadku.

            – Naučili by sme sa tešiť z maličkostí a bezpodmienečne milovať život

            – Ľudia by boli úprimní.

            – Vo všetkom by bol poriadok.

            – Vlaky a lietadlá by jazdili načas, pracovná doba by bola na prácu, dovolenka by bola dovolenkou.

            – Ľudia, ktorí sa rozprávajú sami so sebou, by boli považovaní za premýšľavých a tvorivých.

          • Škola bez školy - prvý týždeň

          • Máme za sebou prvý týždeň školy bez školy. Mimoriadna situácia, v ktorej sme sa po prerušení vyučovania ocitli, nás priviedla k novým spôsobom spolupráce. Vďaka patrí všetkým kolegom, ktorí denne zodpovedne pristupujú k práci, využívajú nové formy vyučovania, sú kreatívni, zanietení a vyvíjajú značné úsilie, aby deti napredovali. Ďakujeme rodičom za spoluprácu, často to sami nemajú jednoduché a popri práci musia dohliadať aj na to, aby sa deti pravidelne zúčastňovali vyučovania, resp. vypracovávali si zadania. Lebo len vzájomným pochopením, podporou, zavedením určitých pravidiel budú deti napredovať. Ďakujeme žiakom, ktorí v drvivej väčšine pozitívne reagujú na rôzne spôsoby a formy štúdia, rešpektujú pokyny, zapájajú sa, sú nápomocní, niekedy oni učia nás, ako vytvoriť skupiny a podobne. Ďakujeme, že sa so žiakmi pri online spojeniach zasmejeme, zažartujeme, že sme si akosi bližší.Prajeme všetkým príjemný víkendový oddych, ak Vám to počasie umožní, choďte na slniečko, užite si prírodu i vzájomnú blízkosť v rodine. Kreslite, tvorte, pečte, cvičte :-D Noste rúška, umývajte si ruky, buďte k sebe tolerantní! Spolu to určite zvládneme. V pondelok pokračujeme. <3

          • OZNAMY

          • - Vyučujúci školy zabezpečia samoštúdium žiakov prostredníctvom alternatívnych foriem, sledujte preto portály Edupage, Bez kriedy.

            - O aktuálnom vývine situácie, resp. ďalších opatreniach Vás budeme informovať na webovej stránke školy, fb, prostredníctvom komunikácie s triednymi učiteľmi.

            - Plánované podujatia: English Week I pre žiakov ročníkov 1 - 4, aj EW II pre žiakov druhého stupňa sa uskutočnia v náhradnom termíne. Rovnako Detská atletika, workshop Cesty k divadlu, bábkové divadlo, súťaže (Hviezdoslavov Kubín, Pytagoriáda...) sa uskutočnia v náhradných termínoch, o ktorých Vás budeme informovať.

          • Prerušenie vyučovania od 16.3. do 27.3.

          • Riaditeľstvo Základnej školy Ladislava Balleka oznamuje, že na základe Usmernenia ministerky školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa ustanovenia § 3 ods. 8 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. Ministerstva školstva SR o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 je vyučovanie v škole prerušené v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

          • Prerušenie vyučovania

          • Všetky materské, základné, stredné školy a univerzity sú zatvorené od pondelka 16.3 na 14 dní. 

            Zajtra, v piatok 13.3., po dohode s jednotlivými vyučujúcimi budeme informovať žiakov o ďalšom postupe, aby čas strávený doma venovali aj škole alternatívnymi spôsobmi učenia. V prípade, že rodičia majú obavy a majú možnosť nechať deti v domácej karanténe, majú na to právo a my to akceptujeme. Zároveň veríme, že toto opatrenie bude v súčasnej náročnej situácii účinné.

            Apelujeme na zodpovednosť rodičov, aby dbali na to, aby sa žiaci zdržiavali doma, nie spolčovali sa na ihriskách a podobne, inak toto vážne opatrenie nemá význam. Držíme si palce!!!!

          • Informácia

          • Od 11:00 zasadá ústredný krízový štáb, hneď ako budeme vedieť výsledok - prípadné zatvorenie škôl na 14 dní, budeme Vás informovať.

    • Kontakty

      • Základná škola Ladislava Balleka
      • +421 36 741 1184
      • Ul. E. B. Lukáča 6 936 01 ŠAHY 93601 Šahy Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje