• Rada školy pri Základnej škole Ladislava Balleka

          • Vážení rodičia. Odo dňa 26.6.2021 je zriadená nová Rada školy pri Základnej škole Ladislava Balleka. Rada školy bude pracovať v nasledovnom zložení:
            - za pedagogických zamestnancov:     Mgr. Beáta Lacková
                                                                         PaedDr. Korina Vinczeová

            - za nepedagogických zamestnancov: Barbora Vandová
            - za rodičov:                                          Jozef Belanský
                                                                          Mgr. Marianna Lendvayová
                                                                          Bc. Juraj Mráz
                                                                          Mgr. Jana Lendvayová

            - za zriaďovateľa:                                  Ing. Vojtech Hammersmidt
                                                                          MUDr. František Rusznyák
                                                                          Mgr. Žaneta Galová
                                                                          Jana Zekuciová

            Mgr. Beáta Lacková bola zároveň zvolená za predsedníčku RŠ. 
            Veľmi pekne ďakujeme rodičom, ktorí súhlasili s kandidatúrou a chceli sa týmto spôsobom spolupodieľať na skvalitňovaní chodu školy. Členmi RŠ sa stali štyria kandidáti s najvyšším počtom hlasov. Veľmi pekne ďakujeme tiež členom predchádzajúcej rady školy, ktorí s nasadením a ochotou konali vždy v prospech školy a našich detí.
                 
                                                                    

          • Platí od 3.5. pre náš okres.

          • Na základe dokumentu Návrat do škôl s účinnosťou od 3.5.2021 sa žiaci a zákonní zástupcovia nemusia preukazovať negatívnym výsledkom testu. Zákonný zástupca do pondelka 3.5. predloží Vyhlásenie o bezinfekčnosti č. 8, ktoré je už aktualizované aj v Edupage. Následne vyhlásenie predloží až pri prerušení školskej dochádzky na viac ako 3 dni (vrátane sviatkov a víkendov). Naďalej platí povinnosť prekrytia dýchacích ciest v interiéri.

          • ZELENÁ ŠKOLA

          • EAP - plán aktivít v rámci Zelenej školy na školské roky 2020 - 2022 je schválený!!! Koordinátorky Zelenej školy Mgr. Marta Verešová a Mgr. Beáta Lacková už niekoľko mesiacov usilovne pracujú na pláne aktivít, konzultujú, zúčastňujú sa webinárov Zelenej školy. V apríli bol teda EAP našej školy schválený. V najbližších týždňoch čakajú nás zaujímavé "zelené" aktivity. Tešíme sa na ne. 

          • Sára Dobošová - fantastický úspech!

          • V krajskom kole geografickej olympiády, kategória F, sa na fantastickom 1. mieste umiestnila naša žiačka 7.A Sára Dobošová. Sáru pripravoval Ing. Peter Paľaga, DiS. Srdečne blahoželáme, Sára, sme na Teba pyšní.

          • Prezenčné vyučovanie žiakov 5. - 7. ročníka

          • Od pondelka 26. 4. 2021 prechádzajú aj žiaci 5. - 7. ročníka na prezenčné vzdelávanie v zmysle COVID školského automatu.

            Podmienkou nástupu žiaka je jeho negatívny test nie starší ako 7 dní a negatívny test jedného zákonného zástupcu, resp. u zákonného zástupcu potvrdenie o očkovaní alebo prekonaní ochorenia COVID.

            Naša škola v tejto chvíli neponúka možnosť absolvovať testovanie kloktaním.

            Od 19.4. je tiež použitie respirátora možné nahradiť rúškom, šatkou a podobne.

            Vyhlásenie o bezinfekčosti (8a) je k dispozícii cez Edupage, resp. vo vchode školy.

          • Obnovenie vyučovania na I. stupni od 12.4.2021

          • 📍📍📍Na základe rozhodnutia ministra z 8. 4. 2021 s účinnosťou od 12. 4. 2021A v súlade s podmienkami uvedenými v uznesení vlády Slovenskej republiky č. 160 zo 17. marca 2021 v znení uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 169 z 24. marca 2021 a uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 176 z 31. marca 2021 sa obnovuje školské vyučovanie v...

            b) základných školách na prvom stupni,

            c) základných školách na druhom stupni pre skupiny jedného pedagogického zamestnanca a najviac piatich žiakov, ak podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu. 📍📍📍

             

          • ZBER PAPIERA

          • ZBER PAPIERA POKRAČUJE! Vzhľadom na to, že nám neodviezli kontajner a je v ňom ešte dosť miesta, od pondelka 15. marca pokračuje zber papiera. Papier bude preberať pán školník v čase od 7:00 do 8:00 hod., vchod je od Parkovej ulice. Prosíme nenosiť kartóny, tie nám nepreberú.

          • VYUČOVANIE OD 8. MARCA 2021

          • Vážení rodičia!

            Na základe platného rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu č. 2021/10079:1-A1810, uznesenia Vlády SR, stanoviska RÚVZ v Leviciach k otváraniu škôl v okrese Levice a stanoviska zriaďovateľa sa vyučovanie v 1. – 4. ročníku bude realizovať prezenčne v škole, a to:

            • pre žiakov zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce,
            • pre žiakov, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu.

            Ostatní žiaci 1. - 4. ročníka sa budú pripájať na vyučovanie online cez MS Teams.

            Podmienkou prítomnosti žiakov v škole je čestné vyhlásenie a negatívny test jedného zákonného zástupcu nie starší ako 7 dní alebo výnimka z neho. Žiaci 1. stupňa, ktorí presiahli vek 10 rokov, sa nemusia testovať.

            Prevádzka školy: 7:00 hod. -  16:00 hod., vstup hlavným vchodom, kde bude prebiehať ranný filter (meranie teploty a dezinfekcia rúk).

            Skupiny žiakov podľa tried pokračujú v ŠKD, nespájajú sa, zabezpečené sú tiež obedy. 

            Žiaci 5. – 9. ročníka pokračujú v dištančnom vzdelávaní.

             

            Čestné vyhlásenia:

            11c -  obaja zákonní zástupcovia sú zamestnaní: 

            Priloha_c._11c_-_Zakonny_zastupca_-_Cestne_vyhlasenie_a_suhlas_so_spracovanim_udajov.pdf

             

            11a – žiaci, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu 

            Priloha_c._11a_-_Zakonny_zastupca_-_Cestne_vyhlasenie_a_suhlas_so_spracovanim_udajov.pdf

             

            Navrat_do_skol_8.3._-_18928.pdf

            Rozhodnutie_ministra_8.3.-_18917.pdf

          • 2% z dane

          • Veľmi pekne ďakujeme, že nám aj tento rok venujete 2% zo svojich daní. Budú využité na zlepšenie podmienok Vašich detí v škole. Viac v sekcii Žiaci a rodičia, 2% dane z príjmov. Ď A K U J E M E!!!!!

          • Obnovenie vyučovania pre žiakov I. stupňa

          • Vážení rodičia! Na základe platného rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu a po dohode so zriaďovateľom sa od 8.2.2021 obnovuje vyučovanie v škole pre žiakov I. stupňa. Podmienkou účasti žiaka na prezenčnom vyučovaní je negatívny test jedného zákonného zástupcu nie starší ako 7 dní.

            Výnimku z testovania majú ľudia, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 a majú potvrdenie nie staršie ako 90 dní. Testovať sa nemusia ani ľudia, ktorí absolvovali dve dávky očkovania a po poslednej dávke počkali ešte 14 dní na celkovú imunitu. Rovnakú výnimku majú ťažko zdravotne postihnutí.

            Vyučovanie bude prebiehať podľa štandardného rozvrhu hodín, v prevádzke bude tiež ŠKD.

            Na žiadosť vedúcej jedálne p. Szedlárovej - deti, ktoré neprídu do školy, odhláste (pôvodne sme informovali, že ich treba prihlásiť) elektronicky, mailom: sahyjedalen@gmail.com, SMS: 0907 226 610.  Kto už dieťa na obed prihlásil, je to v poriadku. Upresnenie počtu detí bude uskutočnené v pondelok ráno podľa reálneho stavu, takže sa nemusíte báť, že dieťa stravu nedostane.

            Antigénové testovanie pre verejnosť (už nie len pre rodičov žiakov ZŠ) sa uskutoční 6.2.2021 (sobota) aj 7.2.2021 (nedeľa).

            Odberné miesto: J. Kráľa 56, (budova denné centrum seniorov), Šahy

            Čas odberu: 08:00 – 16:00 (obedová prestávka 12:00-12:30)

            Posledný odber o 15:45 hod.

            Žiaci prvého stupňa základnej školy sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov.

            Platnosť testov – test zamestnancov, zákonných zástupcov i žiakov, u ktorých je vyžadovaný, platí sedem kalendárnych dní.

            Aktuálne čestné vyhlásenie zákonného zástupcu je zverejnené cez Edupage (od predchádzajúcich sa o. i. líši tým, že je tam uvedená príloha - negatívny test.). Tlačivá budú pripravené ráno vo vchode do školy, stiahnuť si ho môžete aj na web. stránke v časti: Žiaci a rodičia - COVID-19.  

            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak:

            1. škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu,

            2. zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa alebo formou dištančného vyučovania. Ak tak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,

            3. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 2, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,

            4. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

            Druhy testovania: antigénové testy alebo PCR testy

            Spolu to zvládneme!

             

          • Koniec prvého polroka

          • Vážení kolegovia, vážení rodičia, milí žiaci.

            Dnes je posledný deň prvého polroka školského roka  2020/2021. Bol to zvláštny polrok, bol plný zmien, nových výziev, objavovania potenciálu, ktorý sa skrýva v každom z nás. V septembri sme sa zišli v škole, boli sme oddýchnutí a pripravení na výchovno-vzdelávací proces. Škola ožila vravou, smiechom, pedagógovia opäť odovzdávali poznatky priamo, zoči-voči tváram žiakov, žiaci zasa boli radi, že môžu byť v blízkosti svojich kamarátov, vládla tvorivá a pozitívna atmosféra.

            Netrvalo však dlho, keď priamy kontakt vystriedal ten sprostredkovaný, cez obrazovky počítačov. Vďaka zodpovedne pripravenému dištančnému vyučovaniu prostredníctvom Microsoft Teams sa nám podarilo plynulo prejsť na tento spôsob práce. Pedagogickí zamestnanci sa snažili sprostredkovať vám nové informácie čo najzaujímavejšou formou, podobne ako žiaci, aj pedagógovia sa vzdelávali na webinároch a objavovali nové spôsoby prezentácie učiva. Zodpovedným prístupom k dištančnému vzdelávaniu a sebadisciplínou väčšina žiakov zvládla úskalia dištančného vzdelávania. Dosiahnuť spoločný cieľ – získavať nové informácie a zručnosti – sa mohlo podariť len vďaka úzkej spolupráci s rodičmi žiakov, ďakujeme vám!

            Milí žiaci. Dnes je deň, kedy dostávate výsledky vo forme výpisov, ktoré odzrkadľujú vašu prácu a zodpovedný prístup k úlohám. Tí, ktorým bude hodnotenie predĺžené do konca marca, zaiste s pomocou pedagógov dobehnú zameškané, aby sa tiež mohli tešiť z hodnotenia. Kolegom ďakujem za zodpovednú prácu a vynaložené úsilie často nad rámec povinností, rodičom patrí vďaka za spoluprácu, bez vás by to nešlo.

            Príjemný oddychový víkend, užívajte si plody svojej práce, stretneme sa naďalej dištančne v pondelok 1. februára.

            PaedDr. Beata Bazalová, riaditeľka školy

          • Dištančné vyučovanie

          • Vážení rodičia, milí žiaci, aj v týždni od 1.2. do 5.2.2021 sa žiaci budú učiť dištančne z domu prostredníctvom Microsoft Times. Ďakujeme za pochopenie.

    • Kontakty

      • Základná škola Ladislava Balleka
      • +421 36 741 1184
      • Ul. E. B. Lukáča 6 936 01 ŠAHY 93601 Šahy Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje