• Mini atletická olympiáda

          • 28. februára sa v telocvični Základnej školy uskutočnilo tradičné podujatie, ktoré organizujeme už niekoľko rokov - Detská atletická olympiáda. Podujatie podporili: Mesto Šahy, Olympijský klub Alojza Szokolyiho a ZŠ L. Balleka. Teší nás, že pozvanie prijali materské školy zo Šiah a okolia, aby si deti mohli zmerať sily a zdravo si zasúťažiť v 4 disciplínach. Srdečne sme tiež privítali hostí - pani viceprimátorku Tímeu Nagy a vedúcu odboru školstva Angeliku Révész, ktoré sa deťom prihovorili. Podujatie zorganizovala vedúca Detského atletického oddielu školy - pani učiteľka Sandra Huszárová. Na úvod podujatia mažoretky Šahulienky odprevadili žiakov s olympijskou pochodňou a vlajkou, následne zaznela olympijská hymna. Členky krúžku Zumba pod vedením pani učiteľky Magyarovej hravo rozcvičili malých súťažiacich. Deti súťažili a usilovali sa ostošesť, boli veľmi šikovné!!! Zatiaľ čo sa určovalo poradie a pripravovali diplomy, deti si zacvičili pod taktovkou pani učiteľky Blanky Petényiovej. Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na zdarnom priebehu zápolení - učiteľom, pedagogickým asistentkám, nápomocným siedmakom i sprevádzajúcim štvrtákom. Ďakujeme, bolo nám s vami dobre. Gratulujeme všetkým, pretože športovali v duchu fair play.

          • Obvodné kolo Hviezdoslavovho Kubína

          • V piatok 16.2. sa v priestoroch sobášnej siene MsÚ uskutočnilo obvodné kolo súťaže HK. Našu školu reprezentovali súťažiaci, ktorí sa v školskom kole umiestnili na 1. miestach (súťažiaceho z II. kategórie poézie sme kvôli chorobe nevyslali). Sme radi, že 1. miesta väčšina z nich obhájila aj na obvodnom kole.

            I. kategória - poézia - naša juniorka Nataly Burzová získala diplom za účasť a prvé skúsenosti, keďže je len druháčka. Veríme, že ich zúročí v ďalších rokoch.

            I. kategória - próza: Alexis Sleziaková - 1. miesto

            II. kategória - próza: Kevin Burza - 1. miesto

            III. kategória - poézia: Samuel Lórincz - 2. miesto (1. nebolo udelené)

            III. kategória - próza: Zuzana Mrázová - 1. miesto

            Všetkým, ktorí sa úspešne popasovali s prednesom, srdečne blahoželáme a oceneným 1. miestom držíme palce v okresnom kole v Leviciach.

          • Odhlasovanie zo stravy

          • Vážení rodičia, 
            od pondelka 19. februára môžete deti odhlasovať zo stravy elektronicky. Po otvorení jedálneho lístka sa Vám zobrazí tlačidlo na odhlásenie. 

          • Záchránná zdravotná služba

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Záchránná zdravotná služba.

            Záchranná zdravotná služba poskytuje neodkladnú zdravotnú starostlivosť. V rámci vzdelávacej oblasti Človek a spoločnosť na 1. stupni ZŠ, sme v našej škole privítali členov Záchranárskej zdravotnej služby z Dudiniec, ktorí nám predviedli postup, ako privolať rýchlu zdravotnú pomoc, opísali nám, čo všetko obnáša práca záchranára... Žiakom odmerali tlak pomocou špeciálneho prístroja, vyskúšali sme si vozíky a postele, ktorými prevážajú pacientov. Priblížili nám, ako funguje pneumatická dlaha, krčný golier, vákuový matrac, board a mnohé ďalšie. Na záver nám záchranári prezviedli skutočný výjazd - ako to vyzerá, keď sa náš spolužiak zraní a privoláme rýchlu zdravotnú pomoc. Najšikovnejších žiakov odmenili tematickým kalendárom. Sme hrdí aj na našich žiakov, ktorí toho veľa vedeli a ochotne sa zapájali do aktivít. Takých usmievavých pacientov páni záchranári asi ešte nemali. 🙂 Ďakujeme veľmi pekne za náučnú besedu, žiaci si odniesli množstvo informácií, ktorými môžu pomôcť k záchrane života.🚑🦼🚑🙏🦽🚑🙏

      • Kontakty

        • Základná škola Ladislava Balleka
        • +421 36 741 1184
        • Ul. E. B. Lukáča 6 936 01 ŠAHY 93601 Šahy Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje