• Zvládli sme to!

          • Toto bol taký zvláštny školský rok... Plný výziev, paradoxov, odhodlania a kreativity. Takmer z jedného dňa na druhý sme sa ocitli izolovaní od priateľov, kolegov, od školy, štandardných spôsobov vyučovania, názorných pomôcok, osobného kontaktu. Bola to výzva. Ako ďalej vzdelávať deti z domu, ako vytvoriť podnetné prostredie prostredníctvom techniky. Ako dištančne vzdelávať. Prečo plný paradoxov? Boli sme fyzicky vzdialení, napriek tomu akosi osobne bližší, veď sme boli prostredníctvom internetu priamo vo svojich domovoch, vieme, kto má akú mačku, kedy ráno vstáva a že pri učení niektorí machri dokážu hrať PC hry. :D Okrem kreativity pri využívaní spôsobov vyučovania vznikli úžasné výhovorky, ktoré by si zaslúžili samostatný status. :D Obrovské ďakujem patrí všetkým pedagogickým zamestnancom školy, ktorí online vzdelávali, hľadali možnosti, ako vedomosti čo najlepšie sprostredkovať. Ďakujem patrí aj žiakom, ktorí sa pravidelne pripájali, niekedy vstávali už o ôsmej :D :D :D a ešte v pyžamkách pracovali ostošesť. Vďaka patrí rodičom, ktorí popri zamestnaní zdieľali naše úsilie o vzdelávanie detí, boli nápomocní, trpezliví pri hľadaní spôsobov spojenia. Môžeme povedať, že sme to v prevažnej miere zvládli. Vrátane tohto netradičného záveru školského roka. Ď A K U J E M E učiteľom, vychovávateľom, rodičom i našim-Vašim deťom. Podnetné prázdniny plné zážitkov! ❤️❤️❤️

          • Ukončenie školského roka 2019/2020

          • Rok sa stretol s rokom a my sa zajtra opäť stretneme v škole, aby sme zavŕšili školský rok 2019/2020. Tentoraz trochu netradične, bez slávnostného zhromaždenia na školskom dvore. O 8:00 si žiaci v triedach vypočujú slávnostný príhovor cez školský rozhlas, triedni učitelia rozdajú vysvedčenia. Nebude chýbať ani rozlúčka našich deviatakov. Predpokladané ukončenie je cca o 9:00 hod. Na školskom dvore sú pre čakajúcich rodičov pripravené lavičky. Ďakujeme za pochopenie.

          • Zisťovanie záujmu a tlačivo na stiahnutie

          • Milí rodičia, stále je spustené elektronické zisťovanie záujmu o nástup do školy od 1.6. Tlačivo čestného vyhlásenia, ktoré je potrebné predložiť pri nástupe do školy, je zverejnené na webovej stránke školy v sekcii: O škole - Tlačivá na stiahnutie.

          • Záujem o nástup do školy od 1.6.

          • Milí rodičia, cez EduPage je spustené elektronické zisťovanie záujmu o nástup do školy od 1.6.2020, zároveň aj o obedy a ročníky 1 - 4 aj o návštevu ŠKD. Prosíme tých, ktorí sa ešte stále nenahlásili na ETV/NBK/NBE, aby tak urobili - už Vás veľa nechýba. :) Ďakujeme.

          • Organizácia výchovy a vzdelávania od 1. júna 2020

          • Milí rodičia. Dnes bol zverejnený dokument: Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania materských a základných škôl do konca školského roka 2019/2020 (18. 5. 2020). Intenzívne pracujeme na tom, aby sme všetko pripravili v súlade s podmienkami dokumentu pre žiakov, ktorí od 1. júna nastúpia do školy. O podrobnostiach Vás budeme čo najskôr informovať.

          • Okresné kolo chemickej olympiády

          • Napriek mimoriadnemu prerušeniu vyučovania sa tento rok uskutočnilo okresné kolo chemickej olympiády, a to dištančnou formou. Zúčastnili sa ho dvaja naši žiaci deviateho ročníka  a obaja sa stali úspešnými riešiteľmi. Veronika Mrázová sa umiestnila na 4. mieste a Miroslav Snida na 7. mieste v okrese. Obom srdečne blahoželáme!!! 👍🤩 Veľká vďaka patrí pánovi učiteľovi Petrovi Paľagovi, ktorý oboch žiakov poctivo pripravoval. 

          • Prihlasovanie na náboženskú a etickú výchovu

          • Vážení rodičia a žiaci.

            V záujme plynulého a komfortného prihlasovania na predmety je prostredníctvom EduPage spustené elektronické prihlasovanie na predmety etická a náboženská výchova v školskom roku 2020/2021. Žiakom príde o zverejnenom prihlasovaní notifikácia. Prihlasovanie majú priamo vo svojom EduPage. Môžu sa prihlásiť na webe alebo v mobilnej aplikácii.

            Systém žiakom dovolí vybrať jednu z možností. Žiak si vyberie etickú alebo náboženskú výchovu.

            Za spoluprácu ďakujeme.

          • Oznámenie

          • OZNÁMENIE

            Riaditeľka Základnej školy Ladislava Balleka, Ul. E. B. Lukáča 6, Šahy, oznamuje, že na základe Usmernenia na hodnotenie žiakov základných škôl v čase mimoriadnej situácie, spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020, nebudú hodnotené predmety, ktoré pôvodne boli hodnotené, avšak podmienky v čase prerušeného vyučovania neumožňujú naplniť ciele predmetu kvalitnou a plnohodnotnou realizáciou.

            Nehodnotené predmety:

            I. stupeň:

            pracovné vyučovanie 

            hudobná výchova

            výtvarná výchova

            telesná a športová výchova

             

            II. stupeň:

            technika

            svet  práce

            hudobná výchova

            výtvarná výchova

            telesná a športová výchova

            varenie

            záhradníctvo

            občianska náuka

             

            PaedDr. Beata Bazalová, riaditeľka školy

             

             

             

             

    • Kontakty

      • Základná škola Ladislava Balleka
      • +421 36 741 1184
      • Ul. E. B. Lukáča 6 936 01 ŠAHY 93601 Šahy Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje